استعلام صیغه همسر
استعلام صیغه همسر در صورتی که به شکل رسمی ثبت شده باشد، از طریق سامانه ثبت من به نشانی اینترنتی my.ssaa.ir امکان پذیر است. از این رو، خانم ها و آقایانی که قصد اطلاع از وضعیت صیغه یا ازدواج موقت همسر یا خواستگار خود را دارند، می توانند به این سامانه مراجعه کنند. به طور کلی، در ایران و دین اسلام، دو نوع ازدواج تعریف شده که شامل ازدواج دائم یا ازدواج موقت (صیغه) می باشند. دسته اول نوع کامل تر ازدواج است که زن و مرد با هم محرمیت نامحدود پیدا می کنند. این نوع ازدواج به صورت رسمی ثبت شده و استعلام آن به راحتی امکان پذیر است. در حالی که سامانه استعلام صیغه موقت، امکان مشاهده هر نوع ازدواج موقت یا صیغه ای را فراهم نمی کند. به عبارت دیگر، الزامی برای ثبت رسمی ازدواج موقت زن و مرد وجود ندارد. زیرا این افراد می توانند صیغه را حتی به صورت شفاهی جاری کنند تا از انجام گناه حین ارتباط با یکدیگر، مصون بمانند.
بنابراین در صورتی که ازدواج موقت افراد به صورت رسمی ثبت نشده باشد، هیچ راه قانونی و رسمی برای پیگیری و استعلام آن وجود نخواهد داشت. از این رو خانم ها و آقایانی که قصد بررسی وضعیت تاهل یا مجرد بودن همسر خود را دارند، بهتر است از صداقت او مطمئن شوند. البته در بسیاری از موارد هم صیغه ها از طریق سامانه ثبت ازدواج موقت، به صورت رسمی ثبت می شوند. در موارد این چنینی، اشخاص می توانند به سایت استعلام ازدواج مراجعه کرده و وضعیت صیغه های موقت یا دائم ثبت شده از سال 1392 به بعد را مشاهده نمایند. ذکر این نکته هم الزامی است که ورود به سامانه مربوطه یعنی سایت ثبت من، تنها توسط خود متقاضی امکان پذیر بوده و شخص دیگری نمی تواند استعلامات لازم را دریافت کند. بنابراین اگر قصد بررسی وضعیت ازدواج های ثبت شده همسرتان را در سایت استعلام صیغه همسر دارید، باید از او بخواهید که خودش این کار را برای شما انجام دهد.
آیا صیغه نامه قابل استعلام است
یکی از سوالات رایج زنان و مردانی که قصد ازدواج دائم را دارند، نحوه استعلام صیغه می باشد. به عبارت دیگر، می خواهند بدانند که آیا صیغه نامه قابل استعلام است یا خیر. در این رابطه باید بگوییم که برخلاف ازدواج های دائم، الزامی برای ثبت ازدواج های موقت یا همان صیغه وجود ندارد. بنابراین در صورتی که صیغه مرد یا زن به صورت رسمی ثبت نشده باشد، سامانه استعلام صیغه موقت هم کمکی به شما نخواهد کرد. زیرا با ورود به این سامانه، هیچ گونه اطلاعاتی در مورد ازدواج افراد ارائه نمی شود. حتی با مراجعه حضوری به دفاتر ثبت احوال هم نمی توان اطلاعات خاصی در رابطه با ازدواج موقت به دست آورد. اما اگر ازدواج موقت افراد ثبت شده باشد، همانند ازدواج دائم، امکان استعلام آن به صورت حضوری یا آنلاین وجود خواهد داشت. زیرا در برخی موارد، افراد به سامانه ثبت ازدواج موقت مراجعه کرده و این ازدواج خود را هم به صورت رسمی ثبت می کنند.
بیشتر بخوانید: سایت وام ازدواج
به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید
سامانه استعلام صیغه موقت
همان طور که در بخش قبل توضیح دادیم، استعلام صیغه موقت تنها در مواردی امکان پذیر است که افراد ازدواج موقت خود را به صورت رسمی ثبت کرده باشند. در غیر این صورت، هیچ راهی برای اطلاع از وضعیت ازدواج موقت زن یا مرد وجود ندارد. در همین راستا، سامانه ای جهت مشاهده ازدواج های دائم و موقت از سال 1392 به بعد، راه اندازی شده است. افراد با فرض ثبت رسمی ازدواج موقت، امکان استعلام صیغه همسر خود را از طریق این سامانه خواهند داشت. البته توجه داشته باشید که شرایط ورود به این سامانه برای هر فرد، تنها توسط خود او وجود دارد. بنابراین در صورتی که قصد مشاهده وضعیت تاهل و ازدواج های ثبت شده همسرتان را دارید، باید از او بخواهید که با ورود به این سامانه، نتیجه استعلام مربوطه را به شما نمایش دهد. با توجه به این که افراد زیادی دنبال اطلاع از وضعیت ازدواج های همسر خود هستند، در این بخش نحوه ورود به سامانه استعلام صیغه موقت را بیان کرده ایم.
برای ورود به سایت در نظر گرفته شده جهت استعلام وضعیت ازدواج های موقت یا دائم همسر، باید یک سری مراحل ساده را طی کنید که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این مراحل مورد نیاز، به شرح ذیل می باشند:
- 1 ابتدا باید نشانی اینترنتی سایت مربوطه یعنی my.ssaa.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. سپس اولین سایت بالا آمده در لیست گوگل با همین آدرس و عنوان «درگاه یکپارچه خدمات الکترونیکی - سازمان ثبت اسناد و املاک» را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک نمایید.
- 2 در مرحله بعد، به صفحه اصلی سایت ثبت من وارد شده و منوی خدماتی آن را مشاهده می کنید. برای ورود به سامانه ثبت ازدواج موقت، باید از این منو بر روی گزینه «ازدواج و طلاق» کلیک نمایید.
- 3 به این ترتیب، خدمات مربوط به ازدواج و طلاق برای تان نمایش داده می شود. جهت مشاهده وضعیت ازدواج های ثبت شده، باید به حساب کاربری خود در این سامانه وارد شوید. پس از گوشه بالا و سمت چپ صفحه، گزینه «ورود» و «ورود به حساب کاربری» را بزنید.
- 4 با انتخاب گزینه قبل، پنجره ورودی را مشاهده خواهید کرد. برای ورود باید کد ملی خود را تایید کرده و گزینه «دریافت رمز پویا» را بزنید. سپس این رمز را هم تایید کرده و بر روی گزینه «ورود به درگاه» کلیک نمایید. اما اگر قبلا در سایت استعلام صیغه همسر ثبت نام نکرده باشید، با انتخاب گزینه «ورود از طریق دولت من»، می توانید از طریق این پنجره وارد شوید.
- 5 در صورتی که از طریق پنجره خدمات دولت هوشمند اقدام به ورود کنید، باید شماره تلفن همراه خود را وارد کرده و سپس کدی که بر روی آن ارسال می شود را تایید نمایید. این گونه به صفحه اصلی حساب کاربری خود در سامانه استعلام صیغه موقت وارد شده و باید گزینه «ازدواج و طلاق» را انتخاب کنید. سپس از منوی مربوط به این بخش، گزینه «وقایع ازدواج و طلاق» را بزنید.
- 6 به این ترتیب، وقایع ازدواج و طلاق های ثبت شده شما، به صورت کامل نمایش داده می شوند. در صورتی که ازدواج موقت یا صیغه هم به صورت رسمی ثبت شده باشد، امکان مشاهده آن در این قسمت وجود دارد. اما اگر این رویداد در سامانه ثبت ازدواج موقت وارد نشده باشد، راهی برای مشاهده آن نخواهید داشت.
در این بخش نحوه استعلام ازدواج های موقت از طریق سامانه ثبت من را توضیح دادیم. بنابراین در صورتی که ازدواج موقت یا صیغه به صورت رسمی ثبت شده باشد، امکان مشاهده اطلاعات آن را در این سامانه خواهید داشت.
بیشتر بخوانید: ثبت نام وام ازدواج 1402
استعلام صیغه موقت با کد ملی
امکان استعلام صیغه موقت با کد ملی، تنها زمانی وجود دارد که این ازدواج به صورت رسمی ثبت شده باشد. در این صورت، می توانید به سایت ثبت من مراجعه کرده و نسبت به استعلام صیغه همسر اقدام نمایید. اگر ازدواج موقت به صورت رسمی ثبت شده باشد، در این سامانه می توانید اطلاعات کامل و جزئیات آن را مشاهده کنید. ضمن این که وارد شدن به سایت ثبت من، تنها با کد ملی خود فرد امکان پذیر است. از طرف دیگر، در صورتی که ازدواج موقت یا صیغه ثبت رسمی نشده باشد، با هیچ یک از روش های آنلاین و حضوری، امکان اطلاع از آن وجود نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید: پیگیری وام ازدواج
استعلام صیغه 99 ساله
صیغه 99 ساله هم نوع ازدواج موقت است که با صیغه عادی تفاوت هایی دارد. از جمله این تفاوت ها، می توان به ارث نبردن زن از مرد و لزوم پرداخت مهریه توسط مرد، حتی در صورت عدم برقراری رابطه جنسی اشاره کرد. به هر حال، سامانه استعلام صیغه موقت امکان مشاهده و استعلام صیغه 99 ساله را هم برای افراد فراهم می کند. به شرط آن که صیغه به صورت رسمی ثبت شده باشد. زیرا این نوع صیغه نامه هم مانند سایر انواع ازدواج های موقت، می تواند در دفاتر اسناد رسمی ثبت نشود. بنابراین استعلام و اطلاع از آن، مشروط به ثبت صیغه خواهد بود.
منبع : استعلام صیغه همسر